Szülés utáni higiénia, a gyermekágyas időszakban fontos

Ahogy közeledik a szülés időpontja, a legtöbb terhes kismama elkezd intenzívebben foglalkozni a szüléssel. Megkezdődik a szülőszoba látogatás, az ismerősök faggatása, és a kórházi csomag összeállítása.

Sok leendő anyuka azonban nincs felkészülve a gyermekágyas időszakra, és az azzal járó nehézségekre. Pedig érdemes erre is lelkileg előkészülni, hogy az újdonsült anyukát ne érjék váratlanul a szülés utáni küzdelmek sem.

Szülés utáni higiénia

A gyermekágy időszakának testi változásai röviden az alábbiak szerint írhatók le: a méh regenerálódik, a gátsebek begyógyulnak, és a mellek pedig új oldalukról, mint a baba első számú táplálékforrása, mutatkoznak be. Szinte mindhárom fájdalommal jár. Ezen kívül a lélek számára sem megy olyan könnyen a váltás: igen csak embert próbáló lehet a szülés utáni hormonális, és nem utolsó sorban életmódbeli, változások kezelése. Ezért jól jön minden olyan segítség, ami megkönnyíti ezt az időszakot.

A higiénia kiemelten fontos kérdés ebben az időszakban, hiszen a méh abszolút védtelen a fertőzésekkel szemben. A gyermekágyi folyás akár 6 hétig, vagy még tovább is eltarthat, tehát egyáltalán nem mindegy, hogyan történik a tisztálkodás.

Szakemberek tanácsa szerint érdemes naponta többször is lezuhanyozni, még mindig a víz a legjobb módja a gát és az intim területek tisztántartásának, és a fertőzések elkerülésének. Arra azonban kevés nőgyógyász gondol, hogy általában se ideje, se kedve egy szülés után lábadozó anyukának arra, hogy sok időt töltsön a zuhany alatt. Mi akkor a jó megoldás?

IntiBid – intim higiénia gyorsan és egyszerűen

Ma már létezik egyszerű megoldás a vízzel történő tisztálkodásra úgy, hogy nem kell öltözéssel, zuhanyozással időt pazarolni. WC használata után a vizes öblítés történhet egyszerűen, diszkréten és hatékonyan a forradalmian új IntiBid intim tisztálkodási eszköz segítségével.


Az IntiBid nem más, mint egy WC-re szerelhető bidé kiegészítő, ami praktikus és esztétikus is egyben. A berendezés univerzális kialakításának köszönhetően bármilyen WC-re felszerelhető. Ráadásul hálózat független megoldás, így nincs szükség plusz vízhálózat, vagy villamos energia bevezetésére, mint például a különálló bidék esetén.

Miért érdemes IntiBid-et használni?

1.    Csökkennek az aranyeres panaszok
Az aranyeres panaszokkal küszködő nőknek az intim tájék fájdalommentes tisztántartására és ápolására ad lehetőséget IntiBid bidé kiegészítő.
2.    Hatékony segítség a fertőzések megelőzésében
Menstruáció és a gyermekágyas időszakban a nők különösen ki vannak téve a fertőzésnek, ezért a tiszta vízzel történő tisztálkodás elengedhetetlen. Az IntiBiddel mindez könnyedén, mindenfajta öltözés-vetkőzés nélkül, a toalett helyiségben megoldható.
3.    kb. 80%-os WC papír megtakarítás
A vízzel történő tisztálkodás látványos változást eredményez a háztartás WC papír használatában. A WC papír megtakarítás akár 80%-ot is elérheti!


A fentieken kívül érdemes még megemlíteni, hogy az IntiBid tisztálkodási eszköz olyan egyszerűen használható, hogy a kisgyermektől az idősekig, bárki segítség nélkül használhatja, és élvezheti a jótékony hatását minden nap.

További információ a termékről, és hasznos cikkek az intim higiéniáról a www.intibid.hu honlapon olvashatók.

IntiBid – Mindig tisztán!
Forradalmian új intim tisztálkodási eszköz
www.intibid.hu