Mikortól ajánlott a kismamaruha?

Azt se felejtsd el, hogy a szülés és a terhesség előtti alak visszanyerése sem néhány hét általában, hanem inkább néhány hónap, esetleg még ennél is több, így újdonsült anyukaként a kismamaruha szükséges lesz egy ideig. Arról nem is beszélve, hogy lejárt a „két kötényruha, néhány bő blúzzal, meg egy kertész farmernadrág”-ban végigcsinált terhesség ideje.

Manapság a tervezők igyekeznek olyan modelleket készíteni, amelyek a terhesség teljes ideje alatt jól mutatnak, akármekkora is legyen a pocak, sőt, azokon is jól állnak, akik nem várandósak.

kismama ruha mikortólÉs még egy fontos érv: nagyon fontos, hogy a várandósság idején – és persze az anyaság fáradalmai közepette – se veszítsd el ápolt, csinos külsődet. Mert azzal alapvető jó közérzetedet is elveszítheted.

Elhatároztad, hogy kismamaruhát fogsz vásárolni, mert szükséged van rá. De mit és milyet? És mennyit? Sokszor említett közhely, de igaz: Egy gyermek megfoganásával lezárul egy szakasz az életünkben, egy szakasz, ami soha többet nem jön vissza.

Megváltozik a napirended, a szokásaid az étrended, másként fogod eltölteni a szabadidődet, máshová, más emberek közé fogsz járni, mint akkor, amikor még csak magaddal kellett törődni. Ez nagy változás, és amennyire öröm, annyira lemondás is.

De hogy ne érezze a kismama, hogy a korábbi élete már csak emlék, fontos, hogy megtartson magának dolgokat, amiket szeret. Akinek farmeros-pólós típus, az ne akarjon masnis-fodros kismamablúzokat és pocakos ruhákat viselni csak azért, mert a szomszédasszony vagy az anyós szerint egy kismamának meg kell komolyodnia és szoknyában illendő járni. Aki pedig egész életében kosztümben járt, az ne váltson hirtelen tornacipőre és kismamafarmerra csak azért, mert azt mondják, „hordjon a kismama kényelmes ruhákat!”. Mindkét típus garantáltan rosszul érezné magát.

Mindent egybevetve, a kismama ruházat beszerzésekor keresd meg azt a márkát, boltot, ami a meglévő ruhatáradhoz illeszkedő modelleket forgalmaz. Így mind a terhesség alatt, mind utána könnyedén variálhatod a régi darabokat az újakkal, amivel jelentős költséget takaríthatsz meg.

Hogy mit veszel és mennyit, az attól függ, hogy telnek mindennapjaid. Aki dolgozik a várandósság alatt, annak a munkahelyi viselet a meghatározó, de gondolni kell természetesen a szabadidő eltöltésére is, a megfelelő sportruházatra, fehérneműre és lábbelikre is.