Fehérnemű terheseknek

Szerencsére nem csak „nagymamás” fazonokat árulnak, vannak kismamáknak készült elegáns és sportos darabok egyaránt, kinek ízlése szerint. Méretválasztáskor feltétlenül kérd ki az eladó tanácsát! Takarékossági szempontokból érdemes már az elején szoptatós fazont választani, mert a szülés után arra mindenképp szükséged lesz.

Kismama bugyi

Már ebben is széles a kínálat. Kapható a kismamatangától a mell alatt végződő hasat tartó fazonig mindent. Itt is az az elsődleges szempont, hogy miben érzed jól Magad. Ha a tangát szereted, viseld bátran! Ha jó érzés, hogy a bugyi segít a hasizmoknak a teher megtartásában, akkor azt válasszad!

Kismama harisnyanadrág

Igen, igen. Van kényelmes, pocakot megtartó, üvegszálas vagy normál, 20 és 40 denes ebből is. De ha nincs túl hideg, viselhetsz helyette szilikoncsíkos combfixet is. Ezt könnyebb felvenni, orvosi vizsgálatkor pedig nem kell a vetkőzőből mezitláb a vizsgálóasztalhoz sétálni. Maradhat a cipő is.

Kismama hálóruha

Kismama hálóing lehet bármilyen hálóing, ami elég bő ahhoz, hogy elférjen benne a pocak. De ha előrelátóan gondolkodsz, akkor olyat szerezz be, aminek gombos az eleje, vagy egyéb módon megoldható viselése közben a szoptatás. Készülnek pizsamák is kismamáknak, de azok általában inkább a terhesség elején és a szülés után kényelmesek, mert a nagy pocakról többnyire legurul a nadrág.

Anyagválasztásnál ne felejtsd el, hogy szülés után a hálóruhán gyakran keletkeznek különböző foltok (anyatej, vér, stb.) ezért olyat válasszunk, amit könnyű tisztítani, akár fertőtleníteni is.